Výrobky, ktoré vám zvýšia vašu imunitu v zimnom období


Zlepšenie celkového zdravia a posilnenia vášho imunitného systému sa stáva dôležitou súčasťou prevencie ochorení súvisiacich s týmto obdobím roka. Existuje celá rad jednoduchých vylepšení, ktoré môžete urobiť vo svojej strave a životnom štýle, aby ste zaistili, že vás imunitný systém bude silnejší.

prášky

Prebiotiká :Sedemdesiat percent našej imunity začína v našom čreve. Prebiotiká – ako dobré baktérie sú nositeľmi imunity. Priamo stimulujú systémovú imunitu zvyšovaním funkcie a silným účinkom, čo umožňuje rýchlejšiu reakciu na infekcie.

Vitamín C:Tento vitamín zohráva dôležitú úlohu pri reakcii na biele krvinky a protilátok proti infekcii, baktériám a vírusom. Vitamín C vstupuje priamo do infikovaných buniek. Chilli, červená a zelená paprika, brokolica, karfiol a jahody sú najlepším zdrojom pre váš vitamín C.

Zinok:Zinok je rozhodujúci pre vývoj a obranu buniek pomáha pri zápalových chemikálií, ktoré ničia všetko zlé. Zinok má tiež anti-oxidačné vlastnosti a pomáha posilňovať hrdlo, znižuje schopnosť vírusov preniknúť do tela. Pre prevenciu používajte tablety zinku, každý deň.

Vitamín D:Stres a vysoké hladiny kortizolu sú spojené so zvýšeným rizikom vírusovej infekcie. Vitamín D pomáha znižovať tvorbu stresových hormónov.Vitamín D získate na slnku. Ryby, mlieko, vajíčka, cereálie.

Vitamín E:sa považuje za účinný antioxidant. Ovplyvňuje tvorbu červených krviniek, zúčastňuje sa obnovy a rastu svalovej hmoty a ďalších tkanív. Ovplyvňuje aj váš krvný tlak. Zdroj vitamínu E nájdete v klíčkoch, rastlinných olejoch, orechy, sójové bôby, celozrnná múka, vajíčka, ryby.

avokádo

Vitamín K:je menej známy, pritom nesmierne dôležitý. Ovplyvňuje takmer celé naše telo. Od krvi, imunity až po kosti. Vitamín K sa nachádza: listová zelenina (kapusta, čínska kapusta, hlávková kapusta), karfiol, brokolica, špenát, fazuľa, šošovica, hrach, petržlen, špargľa, paradajka, paprika, zeler, mrkva, cibuľa, zemiaky, kel, uhorky, avokádo, slivky, jahody, kivi, sójový olej, olivový olej, orechy, ovos, pšenica, sója, mäso a vajíčka.